Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ: «SOS. Βοήθεια, χριστιανοί!»

ΕΙΧΕ ΓΡΑΦΤΕΙ:

ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ;

Και ενώ η «καλή» σύζυγος έχει κάνει μηνύσεις και αγωγές στον αδελφό της για πλαστογράφηση διαθήκης του πατέρα τους, η ίδια είχε παλιότερα υπογράψει και στη θέση του συζύγου στην κοινή δήλωση τους στην εφορία!

Τώρα, μέσα σε όλα τα εκβιαστικά (του ζητάει να πάρει δάνειο για να χτίσει η 17χρονη κόρη, του ζητάει να πληρώνει μόνος του όλους τους λογαριασμούς για κάποιους μάλιστα που έχει δώσει ήδη χρήματα, ξανά και ξανά), μέσα σε όλα τα εκβιαστικά λοιπόν, για να βάλει στο χέρι τη σύνταξη του ΙΚΑ που παίρνει ο σύζυγος, απειλεί ότι ξέρει τον τρόπο να πηγαίνει εκείνη στο ΙΚΑ και να παίρνει (αντ' αυτού, και εν αγνοία του) τα χρήματα που εκείνος δικαιούται!

Ή δεν ξέρει τι λέει, ή κάτι πονηρό μαγειρεύει πάλι (μετά το φιάσκο της με το "ίδρυμα"), δεδομένου ότι μέσα στο παραλήρημα της αποκάλυψε ότι στα χαρτιά που είχαν υποβληθεί στο ΙΚΑ με την αίτηση για τη συνταξιοδότηση του συζύγου (είχε προθυμοποιηθεί να τα πάει εκείνη) υπάρχουν λέει, δικές της υπογραφές! Δηλαδή;

Να λοιπόν που τώρα έσκασε το κανόνι!

Η κυρία, έφυγε ένα πρωί για την δικηγόρο της η oποία και του τηλεφώνησε μετά για να τον ενημερώσει ότι η σύζυγος ζητεί δικαστικά την κατάσχεση της σύνταξης του, διότι αυτός δεν πληρώνει τάχα, και εκείνη δεν βγαίνει, τάχα!

Η δικηγόρος, του ζήτησε δε να της πει αν υπάρχει καλή πρόθεση εκ μέρους του ώστε να μην προχωρήσει η διαδικασία αυτή.

Της εξήγησε ότι:

Το πρωί, η σύζυγος δημιούργησε ένα επεισόδιο με αφορμή την κοινή δήλωση που κάνουνε στην εφορία. Αν και τα χαρτιά έρχονται στο όνομα του, η κυρία τα κρύβει. Τώρα δε ξαφνικά του είπε ότι πρέπει να τα υποβάλουν διότι θα έχουνε πρόστιμο. Του ζήτησε ανάλυση των ποσών της συνταξιοδότησης του την οποίαν όμως δεν είχε. Του ζήτησε τις αποδείξεις από τα εστιατόρια που τρώει αφού τον έχει αποκλείσει από την κουζίνα της (του σπιτιού του, βέβαια), αλλά τις χρειαζόταν σαν απόδειξη ότι ένα μεγάλο μέρος της σύνταξης του πάει εκεί (στα εστιατόρια) εξ αιτίας της. Της ζήτησε τον φάκελο για να τον πάει αυτός στην εφορία και να δώσει εκεί (μαζί με τη δήλωση) εξηγήσεις, και αρνήθηκε! Τότε την ρώτησε αν σκοπεύει πάλι να πλαστογραφήσει την υπογραφή του στη δήλωση (το ίδιο πρωί, αυτά) και εκείνη έξαλλη, τότε, αναχώρησε για την δικηγόρο!

Άραγε της είπε (της δικηγόρου) ότι δεν δηλώνει τις αποδοχές της από την «Εθνική Ασφαλιστική» στην οποία κρυφά εργάζεται εδώ και χρόνια; Άραγε της είπε ότι εισπράττει επιδόματα παιδιών ενώ ο γιος εργάζεται κατά καιρούς και ούτε αυτά δηλώνονται; Της είπε ότι ο άνθρωπος έδωσε εξοχικό στην κόρη και δεν του επιτρέπουν να πηγαίνει εκεί; Της είπε ότι έχει κληρονομήσει (η κυρία) τεράστια περιουσία, και ότι κάθε μέρα του βάζει το μαχαίρι στο λαιμό για να τους γράψει το σπίτι του (ό,τι έχει δηλαδή) με σκοπό να βάλει χρήματα για να οικοδομήσει από πάνω;

Όχι βέβαια, αλλά πήγε στην δικηγόρο για να κλαφτεί ότι δεν τα βγάζει πέρα, και ότι θέλει ΚΑΙ τη σύνταξη του!

Την οποία σύνταξη, την είχε βάλει στο μάτι και προ τριών ετών, πριν να αρχίσει η συνταξιοδότηση του, με το να τον βάλει (με ψευτιές) στο "τρελάδικο", οπότε έκανε και αίτηση η κυρία για να του βγάλουν αναπηρική σύνταξη, και την οποία «φυσικά» θα διαχειρίζεται εκείνη σαν να έχει τάχα ο άνθρωπος το ακαταλόγιστο! Δεν της έκαναν όμως το χατίρι οι γιατροί, και η κυρία άρχισε να βρίζει ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους!!!.. Η κυρία..

..Η κυρία που επιδιώκει από τόσο καιρό τώρα, και την ηθική αλλά και την φυσική του εξόντωση. Τα «καλά της λόγια», πρόσφατα:

Όταν είχε ο άνθρωπος έντονους πόνους στη μέση (από τις κλωτσιές που έχει φάει από αυτούς) και στον αυχένα (από καράτε του γιου), τα «καλά της λόγια» για αυτόν ήταν «κακό σκυλί, ψόφο δεν έχει», και δεν του έφερναν ούτε μια ασπιρίνη! Η κυρία, που τον έβλεπε πάνω σε σκάλα να ασχολείται με εργασίες του σπιτιού, και του έλεγε ότι περιμένει να πέσει και να σκοτωθεί για να ευχαριστηθεί!.. Η κυρία που την περίοδο της ανεργίας του δεν τον άφηνε ούτε μια πατάτα να φάει, για να μη την ξοδεύει, λέει..

Τώρα, δεν την ξοδεύει! Πληρώνει, και τρώει έξω, διότι μια φορά αν δεχτεί ένα πιάτο φαγητό από αυτήν (που περίσσεψε και θα το πετούσαν), την ίδια στιγμή θα τον εκβίαζε ζητώντας του να υπογράψει για να τους δώσει το σπίτι του!!!..

Είπε αυτο το πρωί στη δικηγόρο της ότι τάχα «δεν έχει χρήματα τώρα»! Δεν είχε, και, όταν έκαναν πλούσια ζωή (αυτή και τα παιδιά) με τη σύνταξη, το νοίκι που παίρνει, και την έξτρα (αδήλωτη) εργασία; Δεν είχε όταν ξόδευε για δικηγόρους σε μηνύσεις κατά της αδελφής της και του αδελφού της κατηγορώντας τους ότι πλαστογράφησαν διαθήκη του πατέρα τους και σφετερίστηκαν το πατρικό σπίτι στο χωριό;

Το χειμώνα δε που πέρασε, μαρτύρησε πάλι!

1. Έχει βάλει κεντρική θέρμανση στο σπίτι, αλλά γίνεται σπατάλη, όπως: Το ένα σώμα (το μεγάλο) το έχουν κουκουλώσει με ρούχα και δεν αποδίδει. Ο καυστήρας λειτουργεί, και έχουν το παράθυρο του μπάνιου και της κουζίνας ανοιχτό! Είχαν ρυθμισμένο το καλοριφέρ ώστε να σταματήσει ο καυστήρας στους 100 βαθμούς, και στην ίδια θερμοκρασία να ξεκινάνει και ο κυκλοφορητής!!!.. Έσπευσε ο άνθρωπος να το διορθώσει κάνοντας και άλλες εργασίες συντήρησης, και ζήτησε να έρθουν να τους δείξει πώς κάνει τις ρυθμίσεις, αλλά αρνήθηκαν (ο γιος κυρίως) με το αιτιολογικό ότι το σπίτι είναι στο όνομα του πατέρα, και ότι δεν τους ενδιαφέρει!!!..
2. Στο μεταξύ, όταν ο άνθρωπος είχε ανάγκη μέσα στο χειμώνα την θέρμανση, αυτοί το είχαν κλειστό και από πάνω άνοιγαν και ακόμα περισσότερα παράθυρα.. Έβαλε ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ (λαδιού) στο δωμάτιο του, και του το αφαίρεσαν αν και ήταν διατεθειμένος να πληρώσει τον λογαριασμό.. Χρήματα για την ΔΕΗ που είχε δώσει στη σύζυγο είχαν πάει ποιος ξέρει που, και του ζητούσε κι άλλα! Για εκβιασμό δεν πλήρωσε, και τους έκοψαν το ρεύμα για να βρει πάτημα να πάει στην αστυνομία και να τον κατηγορήσει ότι δεν πληρώνει. Τον κάλεσαν τον άνθρωπο, και πρότεινε να του δίνει απόδειξη η κυρία κάθε φορά που πληρώνει λογαριασμούς (τα μισά), και από το αστυνομικό τμήμα της το επέβαλαν να το δεχτεί αυτό. Το δέχτηκε, αλλά αφρίζοντας από το κακό της..
3. Βέβαια, μετά τον εκβιασμό με την ΔΕΗ, την άλλη μέρα, η κυρία «βρήκε» χρήματα για να πληρώσει τον λογαριασμό, αλλά αυτός στο μεταξύ (χωρίς το ηλεκτρικό καλοριφέρ, χωρίς και την κεντρική θέρμανση που χρειάζεται ρεύμα και αυτή) γέρος άνθρωπος, μέσα στο καταχείμωνο, έτρεξε και αγόρασε μια σόμπα καθαρού πετρελαίου. Τι να έκανε;
4. Προς το τέλος του χειμώνα, άνοιγε την πόρτα και το παράθυρο του δωματίου του για να φύγει η υγρασία, και η κυρία... του έκλεινε οργισμένη την πόρτα διότι λέει της μύριζε! Η εστία της οσμής όμως, δεν ήταν άλλη από τα ρούχα της τα στοιβαγμένα στην ντουλάπα του δωματίου του, ρούχα παλιά που δεν χρησιμοποιούσε, που δεν αέριζε ποτέ και που ήταν μέσα στη μούχλα!
5. Για να μη της μυρίζει λοιπόν, και για να μπορεί να αερίζει το δωμάτιο του χωρίς να του κλείνουν την πόρτα του, τα μετέφερε σε ένα δωματιάκι που βλέπει στον πίσω κήπο για να έχει η κυρία την ευκαιρία να τα αερίζει. Ένα δωματιάκι κανονικό, χτισμένο από πολιτικό μηχανικό, που έχει ακόμα μέσα έπιπλα, βιβλιοθήκες κλπ.
Νέα οργή της κυρίας που απαιτούσε να τα αερίσει ο άνθρωπος τα ρούχα της! Έμειναν λοιπόν εκεί, και λίγες μέρες μετά που είχε πάλι τα νεύρα της (όπως του δήλωσε) τον απειλούσε ζητώντας του να τα ξαναβάλει (κι ας μυρίζουν) στο δωμάτιο του (στην κρεβατοκάμαρα δηλαδή από την οποία έχει χρόνια τώρα αποχωρήσει), διαφορετικά λέει, θα πάει να βρει τους γιατρούς του ψυχιατρείου για να τον καταγγείλει ότι «της πέταξε τα ρούχα στην αποθήκη»!..

Τρομοκρατημένος από όλα αυτά, και από άλλες αλλοπρόσαλλες κινήσεις της όπως το καθημερινό σχεδόν βίτσιο της να μπουκάρει ακατάλληλες ώρες (μετά τα μεσάνυχτα) στο δωμάτιο του (και να τον ξαφνιάζει στον ύπνο μου), τάχα για να δει αν έχει κλείσει ένα πορτατίφ που έχει.. Τρομοκρατημένος, λοιπόν, έβαλε ο άνθρωπος ένα σύρτη στην πόρτα του διότι η κλειδαριά είναι χαλασμένη. Αυτό βέβαια, την εξόργισε ακόμα πιο πολύ..

Αυτό το πρωί λοιπόν (επανερχόμαστε) η δικηγόρος της, ζητούσε από τον ανθρωπάκο «κάτι να κάνει»! Τι; Να της δίνει δηλαδή όλα του τα χρήματα και αυτός να σκυλοπεινάει πάλι!

Τις περιέγραψε όλα τα ανωτέρω.

Της εξήγησε ότι η κυρία δεν είναι καλά. Ότι εδώ και επτά χρόνια, μαζί με την εμμηνόπαυση, άλλαξε ριζικά: Έκτος από καρδιά, διαβήτη, χοληστερίνη, παρουσίασε και τάση να θέλει την φυσική και ηθική του εξόντωση (όπως ήδη γράφτηκε). Ότι έπαψε να τρώει μαζί του, από τότε, ότι μετακόμισε στο διπλανό δωμάτιο, της κόρης, και του δήλωσε ότι δεν θέλει να έχει καμιά κουβέντα μαζί του, διότι, λέει, δεν είναι πια ερωτευμένη μαζί του!

Προέτρεψε την δικηγόρο να μην την αναλάβει, διότι λέει ψέματα, διότι το ίδιο το ψέμα το κουβαλάει στο κεφάλι της που τα άσπρα της μαλλιά είναι τώρα κατάμαυρα (επηρεάζει και η μπόγια το μυαλό;), διότι θέλει ιατρική και όχι νομική προστασία..

Η δικηγόρος επέμενε!

Τη ρώτησε τι άλλο μπορεί να κάνει; Να την κλείσει σε ψυχιατρείο όπως έκανε εκείνη για αυτόν; Δεν κάνει αυτός τέτοια, όπως αυτοί (διαπλεκόμενοι όπως λένε, με την κυβέρνηση), αυτοί (μάνα, κόρη, γιος) που του φωνάζουν κάθε τόσο ότι αυτοί έχουν τα μεγάλα μέσα ώστε άνετα να με κλείνουν στο τρελάδικο όποτε θέλουν, ενώ αυτός λένε, «ο καημένος ο χριστιανός», το μόνο μέσο που έχει είναι - λένε -να πάει στην εκκλησία να ανάψει ένα κεράκι. Τόση κακία, και τόση αλαζονεία!!!

Η δικηγόρος επέμενε!

Τη ρώτησε τι άλλο μπορεί να κάνει; Να επικαλεστεί τα όσα τραβάει και να της ζητήσει να φύγει από το σπίτι του; Ούτε αυτό θα το έκανε ποτέ. Εκείνη όμως θέλει να τον διώξει από αυτό (στην Πάρο, στη μονή Λογγοβάρδας τον στέλνει, όταν δεν τον απειλεί με εγκλεισμό σε ψυχιατρείο), και τώρα θέλει να του πάρει ΚΑΙ τη σύνταξη!


Βοήθεια, χριστιανοί!

ο καλός αυτός άνθρωπος ζητάει τις προσευχές σας!..


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ (12 Μαΐου 2008) ΣΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ ΜΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΤΑ "ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ".

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βούρκωσα και μόνο που το διάβασα.Εύχομαι και προσεύχομαι ολόψυχα, ο επίγειος Γολγοθάς αυτού του ανθρώπου να έχει γρήγορο και αίσιο τέλος.
Και η "κυρία" πρέπει να ξέρει πως το "όλα πληρώνονται σ΄αυτή την ζωή ή στην άλλη" που λέει ο απλός λαός πάντα βγαίνει αληθινό.
Υπομονή και κουράγιο!

Ανώνυμος είπε...

Ξέρω και άλλες τέτοιες ιστορίες, αλλά Ζεί Κύριος. Ο καιρός έχει γυρίσματα.
Τι θλιβερό να συμβαίνουν όλα αυτά από άνθρωπο που υποτίθεται ότι είναιή ήταν, τέλος πάντων, "ο σύντροφος της ζωής"σου!