Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Νέα συνομιλία της κυρίας Ελένης, με άλλο γείτονα τη φορά αυτή.


Κυρία Ελένη: «Λυσιστράτη» στο σπίτι, στον Παναγιώτη, και… «Φρύνη» στη γειτονιά, στον κάθε γερο-παραλυμένο!..

 
Αυτή τη φορά όμως, ο συνομιλητής της, δεν ήταν κανένα ραμολί που θα καθόταν ευχαρίστως να την ακούει και να την χαζεύει.


Έναν άλλον γείτονα κατάφερε να ξεμοναχιάσει σήμερα η γνωστή «κυρία». Ένα γείτονα, με τον οποίον επεδίωξε και έπιασε κουβέντα, σήμερα το μεσημέρι, στην πρόσοψη του σπιτιού μου. 

Και στον οποίον άρχισε πάλι - σύμφωνα με την πάγια τακτική της - να με κατηγορεί. 

Αυτή τη φορά όμως, ο συνομιλητής της, δεν ήταν κανένα ραμολί που θα καθόταν ευχαρίστως να την ακούει και να την χαζεύει. Εδώ, στον έξυπνο, ντόμπρο, ώριμο και μορφωμένο αυτόν άνθρωπο, δεν έπιασαν τα φραστικά «κουνήματα» και τα εκφραστικά ψευτο-μυξοκλάματα της!

Άρχισε λοιπόν να του πιπιλίζει το μυαλό με την γνωστή σας αυτή ιστορία με τον λογαριασμό του ηλεκτρικού που τάχα δεν πληρώνω. 

Βρήκε όμως τον μάστορα της και τον δάσκαλο της, αφού ο γείτονας αυτός, ο κ. Νίκος, ήταν ενημερωμένος από εμένα. Της απάντησε λοιπόν ότι από όσο γνωρίζει τα πληρώνω όλα εγώ, και μόνο στον τελευταίο λογαριασμό προέκυψε μια καθυστέρηση αφού θα έπαιρνα την σύνταξη μου λίγες μόνο μέρες μετά τη λήξη του. Προέκυψε δε και μια διαφωνία από τη σπατάλη που έκαναν. Και που παραταύτα, δεν ήταν διατεθειμένοι, ούτε ένα ευρώ να πληρώσουν σαν συμμετοχή. Τόσο η κυρία από τα έσοδα της (τη σύνταξη της, το νοίκι που εισπράττει, και την έξτρα εργασία της), όσο και ο γιος από τον μισθό του που από ό,τι άκουσα χτες, γρήγορα θα διπλασιαστεί αφού καταθέτει όπου να’ναι το πτυχίο του στην εταιρία που εργάζεται.

Η κυρία όμως, παρά το ότι αποστομώθηκε, δεν αισχυνόταν να συνεχίσει, και συνέχισε να με κατηγορεί στον άνθρωπο. 

«Δεν μας υπολογίζει για οικογένεια του», είπε η κυρία. Ο άνθρωπος όμως που γνώριζε, της απάντησε ότι ξέρει πολύ καλά πως αυτοί είναι που δεν με υπολογίζουν, αυτοί είναι που χρόνια τώρα με έχουν εγκαταλείψει, και όχι μόνο, αλλά και που κάνουν εναντίον μου έναν καθημερινό εξοντωτικό πόλεμο, επιδιώκοντας συντονισμένα και συστηματικά την ηθική και φυσική μου εξόντωση! 

Τότε η «κυρία», του είπε και το τελευταίο της παράπονο, ότι μοίρασα λέει φυλλάδια στη γειτονιά και ότι την εκθέτω τάχα με αυτά. 

Και τότε ο άνθρωπος, της απάντησε:

«Ναι, το έχω διαβάσει κι εγώ το έντυπο αυτό. Και πιστεύω ως αληθινά τα όσα γράφει, ο κύριος Παναγιώτης που είναι ένας κύριος αξιοπρεπέστατος. 
Αν εσείς κυρία Ελένη νομίζετε ότι σας αδικεί, γράψτε κι εσείς ένα άλλο κείμενο και ανασκευάστε αν μπορείτε τα γραφόμενα του Παναγιώτη. 
Αλλά εσείς…

α) Ούτε να πληρώσει τον λογαριασμό αφήσατε τον Παναγιώτη, και τρέξατε στον εισαγγελέα για να προλάβετε να τον χαρακτηρίσετε σαν σκληρό άνθρωπο, και…

β) Ούτε και απαντάτε σε αυτά που λέει ο άνθρωπος στο «φυλλάδιο», σαν απολογία του στην πρώτη σας καταγγελία, πριν από μια εβδομάδα. Αλλά σπεύσατε ξανά (λίγες μέρες από την πρώτη εισαγγελική εντολή που πήρατε για τον λογαριασμό της ΔΕΗ), σπεύσατε ξανά στις αστυνομίες με νέα εντολή για να τον φιμώσετε, επισυνάπτοντας το κείμενο αυτό του Παναγιώτη για το οποίο άλλος καλοθελητής γείτονας σας ενημέρωσε. 

Άλλωστε αυτό το κείμενο όπως ξέρετε, είναι αναρτημένο στο μπλογκ του ανθρώπου, στο ιστολόγιο του, αυτό που υποστηρίζετε ότι σας συκοφαντεί! 
Σας «συκοφαντεί», που αναγκάζεται ο άνθρωπος (που πνίγεται από αγανάκτηση) και λέει το προσωπικό του παράπονο. Που εξωτερικεύει δημόσια - στο Ίντερνετ - τον αβάσταχτο πόνο του. 

Ενώ, αντί να προσπαθείτε με εισαγγελείς και αστυνομίες να τον φιμώσετε (και να του ρίχνετε έτσι φιμωμένο σαν τον έχετε, να του ρίχνετε ανενόχλητη, με ασφάλεια, αθόρυβα και μουλωχτά στο σκοτάδι τις μπηχτές σας) θα μπορούσατε κυρία Ελένη να απαντήσετε κι εσείς εκεί στο μπλογκ του, που είναι ένα ελεύθερο βήμα, να απαντήσετε και να εκφραστείτε δημόσια και σεις. 

Αλλά τα θέλετε όλα δικά σας. Εσείς, σαν αντι-οικογένεια, προς τον Παναγιώτη. Να λέτε μόνο εσείς, και να παραπληροφορείτε τους πάντες, και τους γνωστούς του Παναγιώτη και όλη τη γειτονιά. Να έχετε εσείς όλα τα δικαιώματα από το σπίτι και τα χρήματα του Παναγιώτη και καμιά υποχρέωση προς τον άνθρωπο αυτό. Έτσι δεν είναι;»

Και η κυρία κατέβασε τα μούτρα, δεν απάντησε, αποχώρησε, και άφησε τον άνθρωπο να συνεχίσει το δρόμο του, τη δουλειά του. 




Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2010


Κυρία Ελένη: «Λυσιστράτη» στο σπίτι, στον Παναγιώτη, και… «Φρύνη» στη γειτονιά, στον κάθε γερο-παραλυμένο!..


ΣΧΕΤΙΚΑ:

Το πρόβλημα με την «κυρία» Ελένη, σύζυγο Παναγιώτη.

Η κυρία Ελένη-«Λυσιστράτη» (σύζυγος Παναγιώτη), σε νέα ανάρτηση (ανάρτηση χαρακτηρισμένη με την ετικέτα «εγκλήματα») του ιστολογίου αυτού!..

Αυτά λοιπόν τα νέα της κυρα-Λένης

Δεν υπάρχουν σχόλια: